Podjetništvo,  Vsi članki

Brightnin novičke

Živijo in dobrodošel/-la nazaj k moji podjetniški seriji člankov! Upam, da je tvoj dan tako svetel kot novičke, ki jih imam za deliti 🙂 Tako veliko se je v zadnjem času zgodilo z mojim podjetjem Brightnin-om, da pišem tale članek še posebej hitro, z navdušenjem, da delim nove prelomnice iz svojega podjetniškega sveta. Torej, če te zanima, kako moji zvezki zadnje čase premikajo gore, beri dalje!

Z veseljem delim novico, da zvezki niso več na voljo le v Brightnin-ovi spletni trgovinici, ampak tudi v Smile Concept Store-u v centru Ljubljane ter v trgovini Centra Motus. Če obiščeš Smile Concept Store, me lahko celo najdeš pred njihovo izložbo. Dandanes namreč pogosto tečem do centra in pretečem kakšen kilometer več samo zato, da grem lahko tja pogledat svoje barvite zvezke. Občutek imeti nekaj, kar sam ustvariš, v čisto pravi fizični trgovinici je zares nekaj posebnega. Poleg tega je Smile Concept Store naravnost čudovit – s svojimi barvami se zares ujema z mojimi zvezki in ima božansko estetiko – še en razlog, da trgovinico obiščeš!

Pakiranje zvezkov za v še eno trgovinico
Brightnin zvezki v Smile Concept Store-u

Oktobra je Smile Concept Store sodeloval pri Mesecu oblikovanja, letnem dogodku, ki promovira vlogo oblikovanja v družbi in poudarja kreativni potencial v Sloveniji. Brightnin zvezki so dobili dodatno podporo in promocijo kot slovenski izdelki, ki spodbujajo kreativnost in inovativnost.

Mesec oblikovanja v Smile Concept Store-u

Sedaj pa najboljši del: dogodek je imel slavnostno otvoritev 6. oktobra. Na ta dan se je začel mesec popustov in promocije izbranih izdelkov v trgovinicah po Ljubljani. Zvečer smo bili vključeni podjetniki in oblikovalci povabljeni v center mesta, kjer so številne restavracije predstavile svoje kreativne jedi. Foodie v meni je bil navdušen, ko sem prejela 40 kupončkov za pokušanje. En kupon je pomenil »en griz«, šla pa sem cel krog po centru in poskusila vse od Potice do sushi-ja, namazov, peciva in druge okusne, barvite hrane. Ena izmed jedi – najbolj fancy jed, ki sem jo kadarkoli videla – me je nasmejala, ko sem ugotavljala ali je prozorna kupola na vrhu plastika ali kaj užitnega – izkazalo se je, da gre le za sladkor.

Nekaj fancy hrane

Brightnin zvezki resda spodbujajo kreativnost in inovativnost s svojimi praznimi platnicami, namenjenimi okraševanju, vendar pa je njihov namen tudi pomagati ljudem s skotopičnim sindromom pri branju in pisanju. Zato je še posebej vredno to, da je Brightnin dobil podporo s strani slovenske pediatrinje leta. Ona je nato zvezke odnesla v ZDA in jih predstavila ameriškim zdravnikom, ki so dali pozitiven odziv. Veseli me, da ni vedno bolj prepoznaven le Brightnin, ampak tudi skotopični sindrom.

Ko že govorimo o tujini – nedavno sem praznovala tudi prvo pošiljanje paketa na Hrvaško. Pri tem imam za deliti smešno zgodbo. Kar nekaj časa nazaj je naročilo oddala stranka iz Zreč, majhnega slovenskega mesta. Ko sem prvič preverila naslov, sem ga na hitro prebrala kot Zrće, kar pa je hrvaški raj za… žur! Poslati zvezke tja bi bilo epsko – tako barviti, kot so, bi se lahko celo ujemali s klubskimi lučmi!

Prvo naročilo s Hrvaške

Zaenkrat pa so se ujemali le z mojimi pastelnimi oblačili na posebnem dogodku z naslovom Disleksija – ot(r)ok skritih zakladov na začetku oktobra. Namen tega dogodka, ki je potekal na Inštitutu za disleksijo, je bil govoriti o disleksiji, deliti načine soočanja z njo in poudariti njeno močno plat. Jaz sem bila povabljena, da predstavim svoje zvezke staršem otrok z disleksijo in strokovnjakom s tega področja. Spomini s tega dne so zame nekaj posebnega, saj sem prvič predstavljala Brightnin pred širšim občinstvom. Po svoji predstavitvi sem poslušala starše, ki so delili svoje izkušnje vzgajanja in šolanja svojih otrok. Njihove zgodbe so mi dale neprecenljiv vpogled v vsakdan in izzive otrok z disleksijo. Ker se disleksija pogosto pojavi skupaj s skotopičnim sindromom, mi kot podjetnici čim več znanja o njej pomaga, da lahko ponudim zvezke, ki maksimalno ustrezajo ljudem s sindromom in disleksijo.

Za konec imam pa še najbolj luštni novički: 7. julija je moj dragi blog praznoval 2 leti, Brightnin pa 14. avgusta 1 leto! Rojstni dan svojega bloga sem praznovala na Hrvaškem ob obali, z izvrstno večerjo. Brightnin-ov rojstni dan pa je bil tudi nekaj posebnega – najprej sem si oblekla bleščečo majčko, nato spekla mafine, jih okrasila, pihnila svečko in praznovala s svojo družino in prijatelji. Da sem praznovala tudi z vsemi ostalimi, ki me podpirajo na moji poti, sem organizirala nagradno igro For Bright New Beginnings. 10 zvezkov je z žrebom dobila mama fanta s skotopičnim sindromom, ki jih je zares potreboval. Iz njenih sporočil sem lahko razbrala, kako vesela in hvaležna je bila. Njen odziv je bil tista češnja na vrhu torte.

2. rojstni dan Ms. Demystify
1. Brightnin-ov rojstni dan

Fju, to pa je bilo veliko svetlih novičk! Še posebej rada sem blogerka, ker se na ta način usedem pred računalnik in grem čez vse, kar se je zgodilo meni in Brightnin-u. Ko to naredim, šele vidim v celoti, koliko izvrstnega napredka je bilo skupaj doseženega. Pogosto dobim celo nove ideje za prihodnost, medtem ko sem v tem svojem kreativnem blogerskem mehurčku. Nekatere so že v fazi razvoja in bodo kmalu imele prve vzorčke iz tiskarne… Poleg tega morda načrtujem še en projekt z Inštitutom za skotopični sindrom – ahh, komaj čakam, ampak to bom prihranila za kakšen drug članek. Ta podjetniška pot se nadaljuje. Se beremo naslednjič! 🙂